Behålla husfriden

By | 22 juni, 2015

Det är inte alla gånger lätta att tillfredsställa ens bättre hälft, speciellt när denne har blivit van vid ett liv in lyx och flärd. Det har blivit en del hårda ord från min sida, både här på bloggen och i det verkliga livet, men det är också ord som behöver sägas. Jag behöver ventilera, annars kommer det sluta i explosioner istället, och det vill du verkligen inte vara in närheten av. Jag kan vara en riktig ond människa när jag känner mig påfrestad, uppretad eller bara allmänt grinig.

Dags att ta ett steg åt andra hållet
Det här inlägget kommer att bli lite speciellt, jämfört med mina övriga inlägg. Kanske kan det bero på att jag precis hällt upp mitt tredje glas rödvin eller kanske har det att göra med att jag precis njutit av ett ost- och charkfat med delikatesser som troligen är olagliga i de flesta västländer. Det kan också ha att göra med att frun har agerat och verkat väldigt trevligt den senaste tiden. Antingen så handlar det om att hon i slutändan vill ha något (varit med om det tidigare, alldeles för många gånger), eller också så har hon bara hittat den där kärlekskänslan som vi båda faktiskt vet finns under huvet på vårt äktenskap. Oavsett vad det beror på så njuter jag medan jag faktiskt kan.

Därför tänkte det här bli ett hyllningsinlägg och jag tror bestämt att jag ska försöka köpa något åt frun. Det är rätt naturligt, jag är nämligen ganska säker på att hon har födelsedag snart och därför lär det bli en födelsedagspresent. Men vad ger man till en kvinna som till synes verkar ha det mesta som hon kan behöva? Jo, något väldigt personligt. Jag har suttit och kollat på olika kalendrar, där man själv får välja foton, och känner rent spontant att det kan vara ett bra alternativ. Den jag fastnade främst för var kalendern på Götaplatsens Foto, och det lär bli att trycka på beställ när nästa glas rödvin ska hämtas.

Om ni funderar på vad jag lyssnar på medan jag gör det här? Varsågod, det kan knappast bli bättre än såhär när paltkoman är rådande och rödvinet smakar ljuvligt.