Golvet – The Return

By | 21 april, 2017

Så fuktskador och annat skräp är åtgärdat nu, vilket kostade alltför mycket. Hantverkare är ju sådana. De utnyttjar de faktum att de har yrkeskunskap och verktyg som vi dödliga inte har till att ta betalt för sina tjänster. Av någon anledning gör de inte sitt jobb för nöjes skull. Det verkar som det inte finns många sådana nu för tiden, sådana som älskar sitt arbete och glatt utför det utan betalning bara man frågar. Vart är mänskligheten på väg, med all denna girighet, jag bara undrar?

Nåja, nu var jag kanske inte helt allvarlig, vilket händer understundom. Det är väl klart att folk som gör ett bra jobb också ska ha bra betalt, och ett bra jobb är precis vad gubbarna och tanterna vi anlitade gjorde. Men på vägen stötte vi på ytterligare problem. Vadan göra med golvet i allmänhet? Ska man fixa fuktskador är det väl lika bra att byta golv också, inte minst eftersom det gamla var fult som stryk, även om frugan inte höll med. Hon brukar ju göra så, ha fel och inte hålla med mig,förvånansvärt ofta. För det mesta blir det som hon vill, då hon är bbättre på att argumentera än vad jag är, vilket är smått irriterande.

Kompromiss!

Bra och framför allt billigt Pergo-golv.

Nu har vi dock lyckats komma överens om vad för golv vi ska ha. Frugan ville ha något dyrt trägolv, jag ville ha billig och tålig plast då jag är mer praktiskt lagd. Det blev en kompromiss i form a Pergo-golv. En sorts laminat som lyckas vara dels tåligt, och dels se betydligt bättre än plast, en kompromiss helt enkelt. Vi lyckas ju understundom kompromissa, vilket innebär att vi båda blir någorlunda nöjda eller missnöjda, men med Pergo-golv så verkar det som om vi båda tycker det är mer positivt än negativt, tack och lov. Enda återstående problemet är väl exakt vilket Pergo-golv vi ska välja. Jag vill ha ett billigt, frugan tittar mer på de lite dyrare.

Nej, nu har jag skrivit nog om golv på den här bloggen för i år. Nästa gång blir det nog någonting mer spännande, om nu inte tredje världskriget brutit ut, vilket framstår som mer och mer sannolikt. Inte så att jag är pessimist eller så…