Kakel spektakel

By | 15 januari, 2015

Tro det eller ej. Men jag beställde kakel på nätet.

Tro det eller ej. Men jag beställde kakel på nätet.

…och kusin inkompetent-hantverkare. Det är inte ofta jag har anledning att såga privata aktörer vid fotknölarna. Jag är helt övertygad om att ett mer privatiserat samhälle skulle göra våra liv betydligt mer innehållsrika. För är det något statlig förvaltning saknar är det verklighetsbaserat innehåll. Istället för att prata hål i huvudet på varandra får det privata saker gjort, av en enkel anledning. Överlev eller dö. Jag gillar det tankesättet. Men ibland är det befogat att släppa lös vreden på hantverkare som på fritiden uppenbarligen klistrar makaroner på kartong och helt seriöst anser att de är finsmakare bara de tar den dyrare hamburgaren på McDonalds.

Alla hantverkare verkar ha en sak gemensamt och det är en kunskap som går igenom alla yrkeskategorier, oavsett om de sätter kakel på speglar eller anser det fullt naturligt att hiva en kofot i en elledning. De är alla experter på att fakturera, och ta betalt för sådant som felstavat står beskrivet på avtalet. Inte är det heller speciellt smart att göra det själv, på grund av diverse regler (dessutom missar man ju den så väl använda restaureringsgarantin).

Men ska kärringen nödvändigtvis ha kakel så att hon, efter en bägare Margarita, lättare kan hasa sig fram till toalettstolen ska hon ju såklart ha det. Det gör situationen enklare för mig om inte annat. Jag får helt enkelt fixa det själv eftersom hantverkaren denna gång inte ens bemödade sig med jobbet att dyka upp, så jag beställde hem kakel och satte igång. Lätt salongsberusad är jag ganska effektiv, så det var gjort på ett kick, även om det i grunden påminner om ett klassiskt, polskt fuskbygge.