Lite inte på någon!

By | 29 november, 2017

Det är alltför mycket man måste stå i som generaldirektör, helt enkelt på grund av att om man vill ha någonting gjort ordentligt så måste man göra det själv. Inte så att jag inte litar på mina undersåtar, men ibland så lämnar deras prestationer en hel del i övrigt att önska – de verkar inte ha det kritiska tänkande som krävs, det vill säga att de misstror allt och alla, och utgår från att alla företag som vi har att göra med är inkompetenta, tills motsatsen har bevisats. Alltför ofta blir det så att denna motsats aldrig bevisas, och man kan fortsätta i sin förvissning om att jorden befolkas av en i huvudsak inkompetent samling människor, som vi lika gärna skulle kunna vara utan! Hårda ord, men den som har varit inom den offentliga sektorn så länge som jag har vet att så är ofta fallet.

Undantag? Jo, de finns
Men det finns faktiskt undantag, vilket man inte alltid skulle kunna tro. Det senaste rörde ett lager som vi har, där kranar och liknande inte fungerat som de ska de senaste åren, eller längre. Inget av de företag som vi anlitat för att fixa dem har dock lyckats så värst bra, så det har i princip varit bortkastade pengar – tills nu. Den lokale chefen (ny på platsen anlitade ABUS kranservice, och det verkar som de faktiskt fick pli på systemet, samtidigt som de gav personalen utbildning så att ingenting ska gå snett igen i framtiden (i alla fall inte på grund av okunnighet. Olyckor händer ju alltid, det vet vi alla).

Så den här gången är jag faktiskt lite positiv. Det händer faktiskt att folk gör rätt, och att saker och ting ordnar sig. Jag är lika förvånad som någon annan, men tror inte att det ska bli någon vana. Inom kort återkommer jag nog, med betraktelser av hur inkompetenta folk i allmänhet är. Men då det snart är jul så tänkte jag att jag skulle vara lite positiv för en gångs skull. Kom inte och säg att jag inte sprider julstämning, fastän det bara är november!