Om GD-Galningen

Välkomna ni människor av världen!

Det är jag som är GD-Galningen, den anonyme, frispråkige generaldirektören som här tar bladet från munnen och låter er ta del av allt som har med offentlig verksamhet att göra. Det kan säkert låta tråkigt, men den som har jobbat inom den verksamheten vet mycket väl vad det kan finnas för små företeelser och egenheter när man har ett sådant arbete, inte minst om man sitter i mer beslutsfattande positioner. Vi är de värsta av en bunt människor som gör lite som de vill och hoppas på att de inte blir upptäckta med sin inkompetens.

Det är mycket inom verksamheterna som enbart är till för att hållas inom verksamheterna. Det finns en anledning till att det ibland tar lite tid för att få ut material till press och privatpersoner, helt enkelt för att vi inte vill att något som kan förstöra för oss ska nå offentligheten, även om det är så att det faktiskt är offentliga handlingar, vilket vi enligt lag måste lämna ut. Jaja, lite paragrafridande har väl inte dött av hittills. Dessutom finns de ju även de saker som är hemlighetsstämplade, saker som inte får komma ut helt enkelt, och det kommer jag såklart inte att säga ett ord om i denna blogg. Lite respekt för saker och ting har jag ändå.

Nej här blir det snarare ett raljerande över hur den offentliga verksamheten faktiskt fungerar med alla de egenskaper som skapar den där extremt ineffektiva apparaten som styr din sjukvård och skola. För så är det, vi är inte direkt kända för att vara de som får saker att hända, utan vi måste snarare ha massa bränder som vi kan släcka för att det överhuvudtaget ska finnas någon typ av initiativförmåga. Med andra ord är jag alltså mycket kritisk till vårt sätt att arbeta, men en bra och hög lön med förmåner så astronomiska att det hör hemma på andra planeter är skäl nog till att jag hänger kvar här, i alla fall en stund till.

Jag hatar mitt jobb samtidigt som jag älskar det, och det kommer nog bli en hög igenkänningsfaktor i det jag skriver för er som sysslar med min typ av verksamhet.