Universum bråkar med mig

By | 3 augusti, 2017

Aldrig får man vara riktigt glad och det är inte utan att man börjar tro att buddhisterna har rätt: allting är ett enda lidande. Möjligen är det så att jag har väldigt dålig karma för något jag gjorde i ett tidigare liv, men jag tror snarare att det är så att universum vill jäklas lite extra med just mig, av anledningar som är svåra att förstå. För vad har just jag gjort för att förtjäna allt som händer mig? Ingenting, det säger jag. Bara för att jag ärr rättfram och säger som det är, är väl inget skäl för universum att trilskas med mig? Man skulle kunna tro att universum inte tycker om sanningssägare. Se bara vad som hände Galileo när han påpekade olika sanningar om universum! Antagligen så är jag Galileo återfödd, och universum vill att jag ska lida lite extra. Men nu ska jag komma till saken och beskriva mitt senaste problem.

Kylteknik, ett problem
Normal har jag ett gäng underhuggare som sköter det mesta, men ibland kommer de till mig med olika problem, när deras eget förstånd inte räcker till. Då är det en sak som är säker, det kommer att bli en riktig huvudvärk att reda upp, och den här gången var inget undantag. Kylningen på ett lager som faller under mitt ansvarsområde har helt gått åt pipan, med stora kostnader som följd. Suck och stön, och panik i största allmänhet. Men, men, om universum vill jäklas med mig är det bara att bita i det sura äpplet och göra det bästa av situationen.

Att fixa fett ny kylsystem var huvuduppgiften, att hitta ett företag som kunde både installera ny kylteknik och sedan stå för service. Det fixade jag naturligtvis galant, utan några som helst problem, så det löste sig snabbt och enkelt. Nu bara att försöka avgöra hur pass stora skada det hela lett till och hur mycket det kommer att kosta att fixa. Men att vara statlig eller kommunal är ju bra på det viset. Ingen förväntar sig att vi ska ha en ordnad ekonomi. Ibland är det en fördel att folk har lågt förtroende för oss…